1. Home
  2. Artikelen
  3. Behandeltips
  4. Behandeltherapie: Baker’s cyste

Behandeltherapie: Baker’s cyste

Behandeling met de bioresonantiemethode

Marcel Riffel, natuurgeneeskundige en fysiotherapeut uit Ostfildern bij Stuttgart, heeft op de 53. Internationaal BICOM Congres succesvolle behandelmogelijkheden voor kniegewrichts-ziekten gepresenteerd. Voor de behandeling van de Baker-cyste beveelt hij de volgende  individuele instellingen aan,  die via het menu-item 5 in de  BICOM-optima kunnen worden ingesteld.

Baker’s cyste – behandeling met de BICOM bioresonantie methode

Baker’s cyste (synoniem voor alle popliteale cysten)

Het is een uitsteeksel van het dorsale gewrichtskapsel bij het kniegewricht tussen de gastrocnemiusspier (mediale kop) en de semimembranosusspier.  Het ontstaat meestal   in verband met schade in het kniegewricht, bijvoorbeeld in het geval van een laesie van de mediale meniscus, een artrose kraakbeenverandering of reumatoïde artritis. Chronische ontstekingsprocessen leiden  tot een verhoogde   productie van synoviale vloeistof, waardoor een overdruk in het  kniegewricht ontstaat.    Het gewrichtskapsel geeft dan  op de plaats van de minste weerstand (Locus minoris resistentiae) o. g. Recrea  en vorm een cyste.  (Bron: Wikipedia)

Behandeling met de bioresonantiemethode

Marcel Riffel, natuurgeneeskundige en fysiotherapeut uit Ostfildern bij Stuttgart, heeft op de 53. Internationaal BICOM Congres succesvolle behandelmogelijkheden voor kniegewrichts-ziekten gepresenteerd. Voor de behandelingvan de Baker-cyste beveelt hij de volgende  individuele instellingen aan,  die via het menu-item 5 in de  BICOM-optima kunnen worden ingesteld:

Baker’s cyste / zwelling staat dorsale capsule, knie (di / normaal bereik / BP 1260 Hz / wiebelende JA / constante winst Di = 12 / /interval JA / tijd: 8 min.)

Applicator bijlage

  • Toegangsbeker: sputum, urine
  • Uitgangs beker:: BICOM olie voor wrijven
  • Chipbeker: Bicom Chip van BICOM
  • Ingang: flexibele applicator op lever of dorsaal naar aangedane knie
  • Uitgang: Modulatiemat aan de achterkant

Notities:

Deze instelling is te vinden in het nieuwe BICOM optima-apparaat  onder het  programmanummer 452.2. Voorts hebben de parameters zich ook bewezen voor de verbetering van de uitscheidingsprestaties van de lever en worden zij door  de heer Riffel als een verdere aanbeveling doorgegeven.

Met het BICOM 2000-apparaat kunnen deze parameters ook worden ingevoerd en opgeslagen. Dit gebeurt onder het menu-item “2” en wordt vervolgens opgeslagen via de “4” (zie  gebruiksaanwijzing).

Wij wensen u veel succes bij de implementatie van onze tips!

Heeft dit artikel geholpen? Ja Nee