1. Home
  2. Artikelen
  3. Behandeltips
  4. Aanbevelingen ondersteuning na zwangerschap

Aanbevelingen ondersteuning na zwangerschap

ACADEMIE VOOR COMPLEMENTAIRE & INFORMATIEVE GENEESKUNDE (Duitsland)

Gebrek aan melkvorming na zwangerschap in het kraambed (post-partumfase)

Na het herstellen van de zwangerschap en de geboorte ervaren  vrouwen nog een grote uitdaging: het kraambed en de borstvoedingstijd van hun baby.

Het grote verlies van bloed en vocht, de fysieke topprestaties van de bevalling en de hormoonverandering van zwangerschap naar borstvoeding gebeurt binnen zeer korte tijd tijdens de spontane bevalling.  Sommige vrouwen ervaren dit als een extra klinische shock in de operatiekamer met locale – of onder algehele narcose met keizersnede als een niet-natuurlijke bevalling.

Hoe de bevalling ook  plaatsvond, het  is belangrijk om  de pijn en indrukken binnen zeer korte tijd te overwinnen  en betrokken  te raken bij de volgende uitdaging: kraambed en borstvoeding.

Met kraambed en borstvoeding zijn enorme veranderingen in het lichaam van de vrouw noodzakelijk: samentrekking van de baarmoeder voor regressie, afdichting van de resulterende wonden, hormoonconversie naar melkvorming, compensatie van vocht / bloedverlies ondanks grote vraag naar  vocht en voedingsstoffen voor de melk en last but not least  de psychologische indrukken van de bevalling moeten worden overwonnen.   Daarnaast is er vaak een slaaptekort, te veel/te vroeg bezoek en de frequente wens om eruit te  zien alsof dit “allemaal geen probleem” is.

Sommige vrouwen komen   zo  onder  druk te staan dat  ze niet  genoeg melk kunnen maken. In de regel worden ze dan aanbevolen om te voeden of te spenen.

Omdat veel moeders dit niet willen, heb je als BICOM-therapeut   veel opties om deze moeders medicijn vrij te  ondersteunen en  hen  te helpen  hun baby borstvoeding te geven  en dit als een gelukkige en bevredigende tijd te ervaren.

We willen hier  enkele voorbeelden laten zien van  hoe, afhankelijk  van de  oorzaak, de therapiesessies kunnen worden opgezet:

GEBREK AAN MELKVORMING  ALS GEVOLG VAN  HORMONALE PROBLEMEN

De belangrijkste hormonen  bij zwangerschap en borstvoeding:

Oxytocine:

Dit hormoon wordt gevormd in de hypothalamus en opgeslagen in de hypofyse. Aan het einde van de zwangerschap veroorzaakt het de samentrekking van de baarmoeder en veroorzaakt het de bevalling.  In verband hiermee heeft het invloed op de regressie van de baarmoeder. De afgifte vindt plaats door elke vorm van acceptabel huidcontact en heeft een stressverlagend effect, het verlaagt  de bloeddruk / cortison niveaus en is melkvormend. Daarnaast bevordert het de goede moeder-kind  relatie. Alle andere relaties worden ook positief beïnvloed door dit hormoon. Het wordt beschouwd als  het hormoon voor liefde, vertrouwen en rust.

Prolactine

Dit hormoon wordt gevormd in de hypothalamus en opgeslagen in de hypofyse. Aan het einde van de zwangerschap veroorzaakt het de samentrekking van de baarmoeder en veroorzaakt het de bevalling.  In verband hiermee heeft het invloed op de regressie van de baarmoeder. De afgifte vindt plaats door elke vorm van acceptabel huidcontact en heeft een stressverlagend effect, het verlaagt  de bloeddruk / cortison niveaus en is melkvormend. Daarnaast bevordert het de goede moeder-kind  relatie. Alle andere relaties worden ook positief beïnvloed door dit hormoon. Het wordt beschouwd als  het hormoon voor liefde, vertrouwen en rust.

Ook wel lactotroop hormoon genoemd en wordt gevormd in de voorste hypofyse. Het stimuleert de groei van de borstklier en de vorming van muizen en triggert  broedverzorgingsgedrag bij alle zoogdieren. Boodschapperstoffen van de hypothalamus reguleren de afgifte, het wordt geremd door dopamine.

Als je   de  hormoontestdoos van de KTT hebt, kun  je deze testen  en de ampullen gebruiken voor therapie.   Verder kun je met   behulp van de Bachbloesem KTT geschikte Bachbloesems en deze in de 2 testen.  Gebruik kanaal ondersteunend.

Sessie: herhaal elke 2 tot 3 dagen

  • LW-meting en bijbehorende GP,

Input: IB Bloed en IG hand applicator: linkerhand.  Extra SK: e.B.  Stress, uitputting, energieke fitter,

KTT Ampullen uit de  KTT testdoos of  geschikte medicatie

DMI: pijnloos: opbouwend, met pijn: dempend

  • Programma 270.4: Acute behandeling van endocriene systemen
  • Programma 3422.0: Hypothalamische Regulatie
  • Programmaketen 10072: Hypofysecontrole (916.1 en0)
  • Programma 198: KTT ampullen van de 5E KTT en/of het hormoon KTT na testen van versterking en tijd

of programmaketen 10327 (looptijd 25 minuten).  Deze 5e behandelingsstap dient om de patiënt te stabiliseren.

Melkvormingsstoornis als gevolg van trauma/wondgenezings-stoornissen

Als u in het  anamnese-interview de indruk krijgt  dat de moeder de bevalling als  een traumatische gebeurtenis heeft ervaren, zult u  tijdens het lichamelijk onderzoek wondgenezingsstoornissen van de  perineale incisie en het keizersnedelitteken opmerken,  dat ook een  reden voor gebrek aan melkvorming  door pijn, je hebt  goede mogelijkheden om  de moeder te ondersteunen met de  volgende therapiesuggesties.  LW-meting   en GP  zijn de  eerste behandelingsstap.

Trauma als oorzaak

Voer de  volgende testprogramma’s in  onder menu-item 2, gescheiden door komma’s:

•       3017,0, 3084,0, 3093,0, 3094.  3095, 241,4

Enter, Enter, Start.

  • Test nu  met  behulp van de tensor op resonantie of kinesiologisch met sterke spier, welke van de programma’s nodig zijn / is.

Verder bestaat de mogelijkheid dat door het trauma de linker- en rechterhersenhelft niet meer met elkaar verbonden zijn.

Test  hier ook  de programma’s 125.2, 571.0, 572.0.

Alleen dan kan ervoor gezorgd worden dat  stressmanagement en hormoonvorming soepel kunnen verlopen.

 Ter ondersteuning kunnen tijdens de therapie, bachbloesems in het 2 kanaal ( op de juiste manier getest) worden (  Rescue, Star of  Bethlehem, Olive) van  neurologie KTT om  de rose ampullen psyche of shock / vegetatieve miscontrole te stabiliseren.

Wondgenezingsstoornis / pijn als oorzaak

Trauma en wondgenezingsstoornis sluiten elkaar hier niet  uit, maar kunnen  samen  het probleem vertegenwoordigen.  Als de keizersnede / perineale incisie litteken ettert, of de wondstroom een vieze geur heeft, stuurt u als   natuurgeneeskundige  uw patiënt door naar de specialist voor verdere verduidelijking.  Als de littekens onopvallend zijn, maar pijnlijk of  traumatisch gestrest, test  dan de volgende programma’s naast het bovenstaande:

•        3458,0, 3459,0 , 3432,0, 341,4, 900,2, 910,5, 927,3

Littekenverwijdering / wondgenezing

•        3124,0, 701,3, 461,8, 836,3, 922,2, 930,3, 951. 5

Wondgenezing

Ter ondersteuning kun   je na het testen binnen het KTT vaak  de volgende Bachbloesems  gebruiken: Krabappel, Hulst, Kersenpruim of roze ampul: Bevorder genezing.  Bovendien kunt u  het stoffencomplex “littekenhuid / orgaan” selecteren en  gebruiken.   Natuurlijk kunt  u deze selectie van programma’s ook opslaan  en  testen  als een individuele programmaketen voor de behandeling van andere chirurgische littekens / littekens.

De moeder lijdt  aan slaapgebrek, uitputting of psychologische stress (druk om te presteren)

Borstvoeding vereist een hoge fysieke prestatie van de moeder, ze heeft meer dan 4500 kcal per  dag nodig.   Ter vergelijking: volwassenen  hebben gemiddeld 2000  kcal nodig op een normale werkdag met normale  lichamelijke inspanning. Dit kunnen ze doen na zwangerschap en bevalling en dus is het niet  verwonderlijk dat de melk soms  opdroogt.  Hier moet je als therapeut met veel gevoeligheid in gesprek  uitzoeken of de moeder  genoeg eet en drinkt, hulp  heeft  (vooral ’s nachts!) of ze zichzelf onder hoge prestatiedruk / perfectie-eisen zou kunnen plaatsen.  Hier  kan de verloskundige ook thuis heel goed  ondersteunen. Met de BRT kunt u de patiënt  zeer goed  behandelen  met de volgende programma’s volgens geschikte huisarts:

 

  • 3084.0 Regeling in het algemeen (fysiekestressvermindering )
  • 3137.0 Stressreductie
  • 665.2 Slaapstoornissen, ondersteunend
  • Programmaketen 10178 Vitale capaciteit verbeteren  (3020.0, 3030.0,  431.4)

 Hierbij  is het vooral handig om door  middel van de  Bachbloesem  KTT te  achterhalen welke bloem  de moeder  het beste  ondersteunt. Bijzonder te noemen zijn hier de bloemen:

Agrimonie                  als het voor haar belangrijk  is wat de anderen van haar  vinden  en ze daardoor onder druk komt te staan.

Iep                                in het geval van kortdurende, tijdelijke overbelasting om de kloof te overbruggen.

Gentiaan                     als de moed ontbreekt.

Reuzen balsemien   geeft rust, meer geduld met  jezelf, de baby en de omgeving.

Lariks                          geeft zelfvertrouwen en zelfliefde in de nieuwe rol als moeder

Maskerbloem           wanneer ze  wordt  overweldigd door de angst  om geen goede moeder  te zijn  .

Eik                                als ze tot nu toe  zo heeft gevochten en het  gewoon niet  meer kan.

Olijf                              geeft kracht in geval van kortstondige uitputting.

Pijnboom                    wanneer ze zichzelf verwijt  dat  borstvoeding  niet lukt.

Keihard water          als ze  zichzelf nergens op trakteert  en alles perfect  moet zijn.

Ster van Bethlehem  wanneer ze troost nodig heeft.

Liaan                            wanneer ze probeert  succes af te dwingen.

Walnoot                     haar nieuwe rol als moeder kan  ze niet aan.

Rescue                         als ze de bevalling nog niet heeft  overwonnen (shock).

Deze bloemen kunnen mee genomen worden na  het testen  van de ampullen voor de therapie van het bovenstaande en geteste  programma’s in de 2.  kanaal  en  worden  gebruikt als begeleiding van de therapie   of u gebruikt het als een afzonderlijke therapiestap in het eerste kanaal, selecteer  dan   het programma 198.0 en test de  versterking- en therapietijd. U kunt  ook  het programmaketen 10327  gebruiken (als  u  uitbreidingsmodule 1 of de nieuwe BICOM optima hebt).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

EDITOR

Akademie für Komplementär- und lnformationsmedizin Mühlenstr.  30

17213 Malchow Akademieleitung: Reiko Wollenzin

http://www.aki-campus.com/www.aki-camhttp://www.aki-campus.com/http://www.aki-campus.com/ pus.com info@mailto:info@aki-campus.comaki-campusmailto:info@aki-campus.commailto:info@aki-campus.commailto:info@aki-campus.com. COM

Heeft dit artikel geholpen? Ja Nee