1. Home
  2. Artikelen
  3. Behandeltips
  4. behandeltips reumatische aandoeningen

behandeltips reumatische aandoeningen

2024_02AKI_BehandlungsvorschlagHUM_Export_RheumatischeErkrankungen (Nederlands)

Reumatische aandoeningen

 

Ontstekingsreuma bij volwassenen omvat meer dan 100 verschillende ziektebeelden. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat het ernstige, chronische inflammatoire algemene ziekten zijn waarbij het immuunsysteem de lichaamseigen stoffen en structuren aanvalt, bij voorkeur in het bewegingsapparaat (auto-immuunziekten). De gevolgen zijn chronische pijn en een progressief verlies van fysieke functie.

 

Er zijn drie grote groepen ontstekingsreuma:

  • Ontstekingsziekten van de gewrichten (polyartritis).

Belangrijkste vertegenwoordiger: Chronische polyartritis (reumatoïde artritis).

  • Ontstekingsziekten van de wervelkolom en individuele gewrichten (spondylartritis).

Belangrijkste vertegenwoordiger: Ankylosing spondylitis AS (ankyloserende spondylitis).

  • Ontstekingsreumatische aandoeningen van de bloedvaten en het bindweefsel (vasculitiden en collagenosen). De belangrijkste vertegenwoordiger: Lupus erythematosus (SLE)).

 

In de conventionele geneeskunde worden ontstekingsremmers (niet-steroïde ontstekingsremmers, methotrexaat, sulfasalazine, medicijnen tegen malaria, biologische geneesmiddelen of cortisone-preparaten) voornamelijk gebruikt in combinatie met fysiotherapie en lokale toepassingen. Helaas hebben veel van deze medicijnen aanzienlijke bijwerkingen.

Enerzijds biedt de bioresonantiemethode de mogelijkheid om de bijwerkingen van conventionele geneeskunde te verminderen door specifiek de eliminatieorganen te openen. Er zijn ook veel indicatiegerelateerde programma’s en stoffencomplexen in het apparaat, bijvoorbeeld…..

Open de link voor de gehele tekst.

 

Heeft dit artikel geholpen? Ja Nee